Uskoro počinju 7. Novosadske dečije Zimzarije!

Preko 100 besplatnih kreativno-edukativnih programa za decu tokom zimskog raspusta! 

18.12.2017., Novi Sad / 7. Novosadske dečije Zimzarije započeće svečanim programom otvaranja 22. decembra i trajaće sve do 5. januara 2018. godine na preko 20 lokacija u gradu. 

Prvi, decembarski deo ovogodišnje manifestacije (od 22. do 29. decembra) obeležiće svečano otvaranje Novosadskih dečijih Zimzarija u petak 22. decembra u Pozorištu mladih (Ignjata Pavlasa 4, Novi Sad) u 11 časova i bazar kreativnih radionica na kom će se predstaviti sve institucije i organizacije koje učestvuju u ovogodišnjem bogatom programu.

Nakon otvaranja, 22. decembra decu očekuje 10 dana programskog šarenila osmišljenih pod sloganom ,,MOJA MALA OTKLJUČANA PLANETA“: performansi, naučne i jezičke i filmske projekcije i radionice, umetničke, muzičke i sportske radionice tokom kojih će mališani ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima, gde će se upoznati sa značajnim umetničkim delima, programiranjem, starim zanatima,  jezicima i kulturama drugih naroda i uz pomoć stečenog znanja otključati svoju maštu i skrivene talente.

Ideja manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje  njihovog slobodnog vremena sa akcentom na učenje kroz igru i želju za istraživanje u različitim oblastima umetnosti, sporta i nauke.

Ovom prilikom, organizator manifestacije, okupio je preko 20 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina, zajedno ponudili preko 100 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa, tokom zimskog raspusta.

12.000 primeraka Knjižice sa kompletnim programom Novosadskih dečijih Zimzarija 7 biće podeljeno 18. decembra, deci nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu, a sve informacije o ovogodišnjem izdanju Novosadskih dečijih Zimzarija možete pronaći i na zvaničnom sajtu Dečijeg kulturnog centra ,,Deci na Dar“  www.decinadar.org   ili www.novosadskedecijezimzarije.info

Sedmu po redu manifestaciju za decu Novosadske dečije Zimzarije, organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na Dar“, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Za sve dodatne informacije, zakazivanje gostovanja u vašem programu  ili dostavljanje foto i video materijala, možete pisati na decinadar@gmail.com ili pozvati na +381 60 3717 968.

Srdačan pozdrav,

Lea Radlovački, PR Novosadskih dečijih Zimzarija 7