Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je pred nama tradicionalna manifestacija Dečijeg kulturnog centra Novi Sad – “Novosadske BIG dečije Zimzarije 11 pod sloganom “Sve nežne reči sveta…”, a koja će trajati od 23. decembra do 14. januara na više od 20 lokacija u Novom Sadu!

   Osim što je sledeći četvrtak (23.12) u znaku svečanog otvaranja, koje će se održati od 18 časova u centralnom holu TC “BIG”, tog dana u toku prepodneva, tačnije u 11 sati, biće i premijera animiranog filma “Novi Sad dečija prestonica kulture” u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

   Reč je o animiranom filmu koji je rađen iz delova i plod je četvorogodišnjeg rada učenika novosadskih osnovnih škola, kojima su se u samom finišu pridružili i učenici škole za dizajn “Bogdan Šuput”. Pred Novu 2022. godinu, u kojoj Novi Sad postaje Evropska prestonica kulture, Dečiji kulturni centar Novi Sad i Studio dečije-omladinske (DOM) animacije iz Sremskih Karlovaca predstaviće najmlađim Novosađanima, ali i gostima našeg grada, interaktivnu mapu institucija kulture Novog Sada, koja je nastala ove godine i objedinjuje sve interesantne tačke kulture koje deca treba da posete.

   U izradi filma učestvovalo je više od 300 dece uzrasta od sedam do 17 godina. Režiju filma potpisuje učenik Karlovačke gimnazije Jakov Popov, član Studia DOM animacije, koji je osim režije učestvovao i u realizaciji radionica kao vršnjački edukator.

   Kada je reč o programu “Zimzarija”, on će se realizovati od 25. do 31. decembra, potom od 3. do 5. januara i onda od 10. do 14. januara.

   Ovogodišnju manifestaciju obeležiće i tradicionalni dečiji novogodišnji kulturni karavan koji će trajati od 25.12. do 5.1. u TC “BIG” i u Kulturnim stanicama Bukovac i Eđšeg (31. decembra), u okviru kojih će mališani, zajedno sa roditeljima, uživati u novogodišnjim pozorišnim predstavama, koncertima i baletskim performansima, ali će imati i priliku da učestvuju u kreativnim interaktivnim radionicama specijalno pripremanim u prazničnom duhu.

   Od ostalh novina, osim programa u KC Bukovac, našoj manifestaciji se pridružuju i Edukativni centar “Montessori School Novi Sad”Muzička radionica “Bim Bam” i Agencija za edukaciju “Edu kutak Novi Sad”.

   Od stalnih saradnika tu su Muzej VojvodineSpomen-zbirka Pavla Beljanskog, Gradska biblioteka u Novom SaduZanarsko obrazovni centar “Adžija”Kapuera Akademija Novi SadPrijatelji dece Novog SadaKefalica centar za obrazovanjeFusion Fitness and Dance StudioNovosadski kulturno-obrazovni krugEnglish 2 GoStudio DOM AnimacijeLikovni krug umetnika Petrovaradinske tvrđave i Aikido Ikeda Dojo.

   Ove godine imamo i specijalno napravljen QR kod koji vodi direktno do našeg programa u PDF formatu, a koji je moguće preuzeti i sačuvati na kompjuteru ili telefonu.

   Sve naše aktivnosti objavljivaćemo i na društvenim mrežama – Fejsbuk stranici “DKCNS – Dečiji kulturni centra Novi Sad” i Instagramu @dkcnovisad1

   Nadamo se da ćete podržati “Zimzarije” i ove godine, najavljujući i prateći dešavanja do 14. januara. Za sve izjave i zakazivanja gostovanja, pozovite na broj 060/371-79-68.

   Takođe, pri objavljivanju tekstova u štampi i na sajtovima, molimo vas da objavite i QR kod koji vam dostavljamo u JPG formatu, kao i link do našeg sajta koji je u prilogu mejla. Osim navedenog, dostavljamo vam i PDF knjižicu programa sa satnicama i opisima radionica.