“Novosadsko BIG dečije leto”, 12. po redu, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Novi Sad, počinje 26. juna (nedelja) i trajaće do 26. avgusta, pod sloganom “Panonska simfonija”. Svečano otvaranje naše tradicionalne manifestacije održaće se u nedelju 26.6.2022.  u centralnom holu Tržnog centra “BIG” s početkom u 18 časova. Tom prilikom nastupaće dečiji hor “Suncokreti” i učenici muzičke škole “Isidor Bajić” pevači iz “Kulturnog skloništa”, kao i glumci Dečijeg kulturnog centra Novi Sad. Paralelno uz nastupe na bini, održavaće se i Bazar kreativnih radionica u okviru kog će se predstaviti organizacije i udruženja koja su naši saradnici na ovogodišnjem 12. “Novosadskom BIG dečijem letu”.

Tokom predstojeća dva meseca najmlađi Novosađani, uzrasta od četiri do 14 godina, imaće priliku da letnji raspust provedu na zabavan i kreativan način učestvujući na brojnim radionicama i aktivnostima na dvadesetak lokacija u Novom Sadu i okolini. Mališani će zaviriti u Muzej Vojvodine, Spomen-zbirku Pavla Beljanskog i Gradsku biblioteku, a deo programa su pripremili i Dečiji kulturni centar Novi Sad, ZOC “Adžija”, Prijatelji dece Novog Sada, Novosadski kulturno-obrazovni krug, Likovni krug – udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave, Studio DOM animacije, Centar za obrazovanje “Happy Spot”. Za sportske aktivnosti zaduženi su Kapuera Akademija Novi Sad, Fusion Fitness & Dance Studio, Centar korektivne gimnastike “Kinesis Mix”, Kreativni pogon, kao i Adrenalin park “Zemlja čuda”. Ove godine su nam se priključili i Centar za kreativnu edukaciju “Kuća znanja” i Centar za edukaciju i podršku deci, roditeljima i stručnjacima u obrazovanju “Dečija luka”.

Za svaku radionicu važno je prijaviti dete na vreme, budući da su kapaciteti ograničeni. Brojevi telefona za prijave se nalaze u knjižici, zajedno sa tačnim terminima održavanja radionica. Programska knjižica će biti podeljena po školama do kraja školske godine, a knjižicu u elekronskoj formi je moguće pronaći na linku https://www.yumpu.com/xx/document/read/67006957/program-novosadskog-decijeg-leta-12

kao i na našim društvenim mrežama (Facebook – DKCNS -Dečiji kulturni centar Novi Sad; Instagram – dkcnovisad1).