Novi Sad, 17. decembar 2020. godine / Tradicionalna manifestacija posvećena deci Novosadske dečije Zimzarije, ove godine održaće se u novom formatu u skladu sa epidemiološkom situacijom od srede, 23. decembra 2020. on-line na you tube kanalu Dečijeg kulturnog centra Novog Sada.

Tokom trajanja jubilarnih desetih Zimzarije biće prikazano 15 sati kvalitetnog programa za decu i mlađe tinejdžere. Novosadske dečije Zimzarije će trajati sve do 31. decembra 2020. godine, dok će radionice i deo programa deca moći da prate do kraja raspusta na you tube kanalu Dečijeg kulturnog centra Novi Sad.

Zimzarije će i ove godine uvesti decu u muzejske, galerijske i ostale „virtuelne“ prostore njima namenje u kojima će upoznati značajna umetnička dela, ličnosti iz prošlosti, pogledati predstave, performanse, učestvovati u kreativnim radionicama, slušati mini koncert i družiti se sa rokerima sa naših i ex yu prostora koji će im pričati priče za laku noć.

Kraj jubilarnih Zimzarija od 28.12. obeležiće Novogodišnji dečiji kulturni karavan koji će se tematski odrediti prema proslavi predstojećih praznika. Kako deca nisu bila ove godine u prilici da prave novogodišnju dekoraciju u školama i vrtićima, potrudili smo se da im damo korisne ideje i savete i da napravimo ugodan novogodišnji štimung.

Kompletan program ovogodišnje on-line manifestacije naćiće se na sajtu dečijeg kultunog centra Novi Sad www.dkcns.rs ili na zvaničnoj Facebook stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. od petka,19.12.2020.

Novosadske dečije Zimzarije organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Za sve dodatne informacije, gostovanja ili najave možete nas kontaktirati na telefon 063521123.