Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je pred nama tradicionalna manifestacija Dečijeg kulturnog centra Novi Sad – „Novosadske BIG dečije Zimzarije 12“ koje će se održati pod sloganom „Na čarobnom tragu…” i to na 15 lokacija u Novom Sadu od 23. decembra pa sve do 13. januara naredne godine.

Manifestaciju će svečano otvoriti Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa nacionalnim zajednicam. Na svečanom otvaranju, koje će se održati od 18 časova u holu TC „BIG”, nastupaće učenici muzičke škole „Isidor Bajić”hor „Suncokreti”članovi teatra DKCNS, udruženje Groove, mali saksofonisti iz „Čarobne frulice” i plesna grupa „Partizan 2”. Tom prilikom će, kako tradicija nalaže, biti i Bazar kreativnih radionica u okviru kog će se mališanima i njihovim roditeljima predstaviti ustanove, organizacije i udruženja koja učestvuju na ovogodišnjim „Zimzarijama”.

Kada je reč o programu „Zimzarija”, on će se realizovati od 23. do 30. decembra, potom od 3. do 5. januara i onda od 9. do 13. januara, a mi ćemo programske knjižice podeliti novosadskim osnovcima u utorak, 20. decembra.

Radionice su sa nama pripremili Muzej VojvodineSpomen-zbirka Pavla BeljanskogMuzej Grada Novog SadaZanatsko-obrazovni centar „Adžija”Kapuera Akademija Novi SadPrijatelji dece Novog SadaFusion Fitness & Dance StudioLikovni krug – Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđaveStudio DOM AnimacijeCentra za kreativnu edukaciju „Kuća znanja Ručnov”Aikido Ikeda Dojo – Novi SadObrazovni centar „Iskra znanja”Agencija za edukaciju „Edu kutak Novi Sad” i Arena Cineplex.

Sve naše aktivnosti objavljivaćemo i na društvenim mrežama – Fejsbuk stranici „DKCNS – Dečiji kulturni centar Novi Sad”  i Instagramu @dkcnovisad1

Zahvaljujemo se prijateljima manifestacije koji su nas i ove godine podržali, a to su Gradska uprava za kulturu Grada Novog SadaTC „BIG” Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nadamo se da ćete podržati „Zimzarije” i ove godine, najavljujući i prateći dešavanja do 13. januara. Za sve izjave i zakazivanja gostovanja, pozovite na broj 060/371-79-68.

Link za program: https://issuu.com/boomsns/docs/big_ns_zimzarije_2022_web