Najveća manifestacija posvećena deci

 10. NOVOSADSKO DEČIJE LETO

Od 7. septembra do 26. septembra

Veoma nam je drago što ćemo ovog leta uspeti da održimo jubilarno “Novosadsko dečije leto 10” i to od 7. do 26. septembra pod sloganom “Dah planete, vapi dete”! Ovu tradicionalnu manifestaciju organizujemo već deset godina sa dragim nam saradnicima.

Zbog pandemije ove godine neće biti  svečanog otvaranja, ali će se zato radionice nesmetano organizovati onako kako smo ih sa našim  prijateljima zamislili, a uz poštovanje odgovarajućih preventivnih mera radi zaštite naših najmlađih sugrađana.

Pred nama su tri nedelje bogatog zabavno-edukativnog i sportskog programa koji su pripremili Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Muzej Vojvodine, Prijatelji dece Novog Sada, Centar za obrazovanje “Kefalo”, Centar za edukaciju “Crown Education”,  Centar za proizvodnju znanja i veština,  Adrenalin park “Zemlja čuda”Vojvođanska pikado FederacijaArhiv VojvodineKapuaera akademija Novi SadŠkola fudbala “Siniša Mihajlović”Kinesis Mix i Dečiji kulturni centar Novi Sad.

Programi će se održavati osim na gore pomenutim lokacijama i u Kulturnim stanicama Barka, Svilara i Eđšeg, kao i u dvorištu Arhiva Vojvodine

Naši saradnici iz institucija, udruženja i organizacija uvešće mališane u svet ekologije i reciklaže učeći ih zašto je važno da čuvamo prirodu i našu planetu, kao i na kakav način to možemo da radimo, takođe baviće se glumom, vraćaće se maštom u prošlost, putovaće po svetu,  a razgovaraće i o emocijama, samopouzdanju i raznim životnim veštinama. Naravno, za male sportiste tu su i razni treninzi koji će im omogućiti da se upoznaju sa kapuerom, fudbalom i pikadom.

Prijave na radionice su obavezne zbog ograničenog broj učesnika i mera koje su na snazi.

Detaljan program sa satnicom biće dostupan u utorak, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti na sajtu i putem društvenih mreža:

Instagram @dkcnovisad1 – https://www.instagram.com/dkcnovisad1/

* Fejsbuk @DKCNS – Dečiji kulturni centar Novi Sad – https://www.facebook.com/dkcnovisad