24.6.2021.

Pomoćnica Pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama gospođa Jelene Dobrović Bojanović, danas je u  Tržnom centru BIG svečano otvorila jedanaesto po redu Novosadsko Big dečije leto.U  pozdravnom govoru  istakla je da je Dečiji kulturni centar Novi Sad sa manifestacijom Novosadsko Big dečije leto iz godine u godinu sve ambiciozniji, sveobuhvatniji i raznosvrsniji. Osvrnula se i na slogan ovogodišljeg leta rekavši da su sloboda i ljubav dve najvažnije ljudske potrebe.

Tokom trajanja ovogodišnje manifestacije biće organizovano više od 170 programa za decu različitog uzrasta, na preko 20 lokacija u Novom Sadu, uz učešće institucija i organizacija, koje se bave decom a trajaće do 28. avgusta.

Nakon otvaranja, od ponedeljka, 28. juna, decu očekuje preko 60 dana programskog šarenila osmišljenih pod sloganom ,,Sloboda je… Ljubav je…“: Tokom letnjeg raspusta deca će ući u umetničke ateljee, muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima i na kreativno- edukativnim radionicama se upoznati sa značajnim umetničkim delima, pronalascima velikih naučnika; kreiraće maske, praviti fotografije, izrađivati nakit i replike igračaka iz praistorije. Istraživaće lekovito bilje, praviti meleme ali i saditi drveće kao pravi ekolozi. Upoznaće se i sa različitim jezicima i kulturama. Кroz priče će se sresti sa u pečatljivim likovima iz dečije literature, saznati interesantne anegdote iz života slavnih umetnika i naučnika i upoznati se sa načinom života u prošlosti kroz umetnička dela i muzejske eksponate. Savladaće i mnoge likovne tehnike, programirati, gledati predstave, filmske projekcije, muzicirati … Učestvavaće u kvizovima i proveravati svoje vijuge, lesati, pevati, glumiti i sticati samopouzdanje. Uporedo sa kreativno-edukativnim aktivnostima imaće prilike da se telesno angažuju vežbajući kapueru, zumbu, korektivnu gimnastiku.

Naši partneri su ove godine Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Muzej Grada Novog Sada, Spomen zbirka Pavla Beljanskog, Arhiv Vojvodine, Gradska biblioteka u Novom Sadu, Zanatsko-obrazovni centar „Adžija“, Prijatelji dece Novog Sada, Centar za obrazovanje „Кefalica“, Centar za obuku na računaru „Hepi Spot“ , Plej centar, Udruženje roditelja Matica, Likovni krug umetnika sa Petrovaradinske tvrđave, Edukativni centar Muzički Atelje, Arena Sinepleks, Studio Dom animacija, Novosadki kuloturno-obrazovni krug, English 2 go i drugi.

Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 11 su besplatni.

Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 11 OVE GODINE NIJE ŠTAMPANA PA BISMO ZAMOLILI MEDIJE DA ŠERUJU SLEDEĆI LINК:

https://www.yumpu.com/no/document/read/65720501/knjizica-novosadsko-decije-leto-11

Osim na ovom linku roditelji se mogu informisati o programu na sajtu www.dkcns.rs ,

www.novosadskodecijeleto.rs , facebook stranici DКCNS-Dečiji kulturni centar Novi Sad ili na instagram profilu dkcnovisad1

Za sve dodatne informacije, zakazivanje gostovanja u vašem programu ili dostavljanje foto i video materijala, možete pisati na decinadar@gmail.com ili pozvati na +381/ 603717 968 PR manifestacije Leu Radlovački.