Dragi naši,

Neumornim i sigurnim koracima, iz godine u godinu, tokom letnjeg raspusta za naše najmlađe sugrađane – za vas, draga deco – organizujemo našu tradicionalnu manifestaciju „Novosadsko BIG dečije leto” Dečijeg kulturnog centra Novi Sad (DKCNS) koje će se ove godine održati po 14. put i to od 22. juna do 30. avgusta. Tako je, celog leta smo sa vama i to pod sloganom „Kroz prozor pogled u svet…”!

Svečano otvaranje biće 22. juna od 18 časova u centralnom holu Tržnog centra BIG, kada će nastupiti hor „Suncokreti”, učenici Muzičke škole „Isidor Bajić” i članice plsenih studija. Paralelno uz nastupe održaće se i Bazar kreativnih radionica na kojem će se predstaviti ustanove i organizacije koje su sa nama pripremile programe i radionice.

Među njima su Arhiv Vojvodine, Muzej Vojvodine, Spomen zbirka Pavla Beljanskog, Muzej grada Novog Sada, Galerija Matice srpske, Zanatsko-obrazovni centar „Adžija”, Kapuera Akademija Novi Sad, Kliker IT Centar, Likovni krug – Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave, Udruženje „Emofin”, Društvo informatičara „Bit”, Centar za edukaciju dece u prirodi „Pčelice”, Adrenalin park „Zemlja čuda”, Studio DOM animacije, Centar korektivne gimnastike „Kinesis MIX”.

Tokom predstojeća skoro dva i po meseca deca će ući u umetničke ateljee, muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima i na kreativno-edukativnim radionicama otkrivati čaroliju boja i emocija, budući da smo pripremili pregršt aktivnosti tokom kojih će deca, uzrasta od 4 do 14 godina, tumačiti razna umetnička dela, saznati ponešto o pticama, učiće kako da programiraju, prave frizure, zaviriće u podzemne galerije Petrovaradinske tvrđave, ali i okušati se u ulozi slikara i vajara. Druženja puna adrenalina, vežbanje uz kapueru i pravilno držanje kičme, mališani će imati priliku i da se bave sportom i razvijaju motoriške veštine. Radionice posvećene osećanjima i emocijama takođe su nešto o čemu će biti reči tokom ovog leta. Takođe, svakog utorka, četvrtka i subote do kraja jula, od 18 do 20 časova, deca će sa svojim roditeljima moći da pogledaju razne predstave, prisustvuju kreativnim radionicama i igrama razbibrigama za celu porodicu.

Detaljan program sa satnicama i brojevima telefona na koje je potrebno prijaviti male učesnike, nalazi se na ovom linku:

https://issuu.com/boomsns/docs/program_nsdl_14

ali i skeniranjem QR koda koji je u prilogu mejla.

Zahvaljujemo se prijateljima manifestacije koji su nas i ove godine podržali, a to su Grad Novi Sad, TC „BIG” i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nadamo se da ćete podržati „Novosadsko BIG dečije leto“ i ove godine, najavljujući i prateći dešavanja do 30. avgusta.

Za sve izjave i zakazivanja gostovanja, pozovite na broj 060/371-79-68 (Lea).

Takođe, pri objavljivanju tekstova u štampi i na sajtovima, molimo vas da objavite i QR kod koji vam dostavljamo u JPG formatu, kao i link do našeg sajta koji je u prilogu mejla.

Srdačan pozdrav,

Lea Radlovački

PR Novosadskog BIG dečijeg leta 14

———————————————————————–

Dečiji kulturni centar Novi Sad

Ive Lole Ribara 6

21000 Novi Sad

dkcnovisad@gmail.com