Manifestaciju “Novosadsko BIG dečije leto” – koja će ove godine, po osmi put, biti održana na brojnim lokacijama u Novom Sadu – obeležiće preko 270 programa za decu uzrasta od tri do 14 godina.
Posebnost ovogodišnje manifestacije, biće slogan “Kada kazaljke krenu unatraške” povodom odluke Evropske unije koja je 2018. godinu proglasila Evropskom godinom kulturnog nasleđa.
Organizator manifestacije “8. Novosadsko BIG dečije leto”, Dečiji kulturni centar Novi Sad, se uz saradnju sa preko 30 različitih institucija i organizacija koje se bave decom, ove godine pridružio inicijativi i aktivnostima koje imaju za cilj da približe značaj kulturnog nasleđa najmlađim građanima.
U okviru svečanog otvaranja “Novosadskog BIG dečijeg leta”, u nedelju 24. juna u 18 časova u prizemlju tržnog centa BIG (Sentandrejski put broj 11), publika će imati priliku da prisustvuju programu za decu i roditelje koji će prirediti članice plesnog kluba Partizan 2, hor Do re mi, mali glumci, pevači iz Kulturnog skloništa i novosadski kapueristi.
Nakon svečanog otvaranja prisutni će moći i da se pridruže bazaru kreativnih radionica na kom će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile letnje programe za decu.
Ulaz na gotovo sve programe koji će biti održani u okviru manifestacije biće besplatan.