Radionica za razvijanje scenskog govora i scenskog pokreta, oslobađanje emocija i razvijanje ljubavi prema scenskoj umetnosti. Bavićemo se dramskim stvaralaštvom za mlade, puno čitati i pričati o pročitanom.

ŠTA ĆEMO TAMO DA RADIMO?

Radićemo na razbijanju straha od nastupa na sceni kroz dramske igre i vežbe u grupi i individualno. Postavljaćemo osnove glumačkog izraza, scenskog govora, scenskog pokreta i zajedno savladavati različite pozorišne uloge. Pozabavićemo se emocijama i analizirati doživljaje. Tokom rada mladi će imati prilike da se upoznaju sa dramskim stvaralaštvom (posete pozorištu), Gledaćemo filmove i analizirati odnos prema kameri i isprobavati dijalog sa zamišljenim partnerom.

KOJI SU CILJEVI?

 

Mladi razvijaju svoje govorne sposobnosti, komunikacijske veštine i izražajnost, upoznaju se sa dramskim stvaralaštvom i pozorišnim tehnikama.Pozorišna radionica podučava doživljenim iskustvom i razmišljanjem o njemu. Pomaže mladima u sledećem:
– da izrazi i razvije svoje osećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove,
– da razvija govorne i izražajne sposobnosti i veštine,
– da razvije maštu i podstakne kreativnost,
– da stekne sigurnost i samopouzdanje,
– da razume međuljudske odnose i ponašanje,
– da nauči da sarađuje sa drugima, ceni sebe i druge.

Mladi će dobiti priliku da se iskažu u originalnom scenskom okruženju. U planu je javno izvođenje postignutog i završna predstava na kraju drugog polugodišta.

POZORIŠNU RADIONICU VODI:

Nenad Pećinar , diplomirani glumac (Akademija Umetnosti Novi Sad, klasa prof.Petra Banićevića) Prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Glumio u mnogim pozorištima u Beogradu, Subotici, Somboru  i često gostovao po scenama širom Srbije i Evrope. Dobitnik je Sterijine nagrade za ulogu upravnika Boška u predstavi „Ruženje naroda u dva dela“ 2000.godine. Ostvario je uloge u pet filmova i 4 televizijske serije, i odigrao preko 40 pozorišnih uloga.