U utorak, 27.12.2022. od 19.30 na sceni Kulturnog centra Novog Sada biće održana pretpremijera predstave “Posmatrači” u izvođenju članova teatra DKCNS i produkciji Dečijeg kulturnog centra Novog Sada.

“Tu sam, ali nisam…” priča o pasivnosti posmatrača tokom ekscesnih situacija među mladima u fokusu  su ove predstave. Predstava “Posmatrači” se bavi  kulturom komunikacije, bila ona verbalna ili ne verbalna i problemima  koji za rezultat imaju posmatranje a ne aktivno reagovanje na nasilje.  Glavni izazov tokom rada na predstavi za mlade glumce i voditelje radionica bilo je zajedničko otkrivanje unutarnjih razloga i kolabanja kod posmatrača i razumevanje momenata kada je potrebno reagovati. Nastajala je kroz radionce i pažljivo birane procese. Namenjena je učenicima viših razreda osnovnih i učenicima srednjih škola koji će ući u predstavu i zajeno sa mladim glumcima rešavati probleme i dileme. Predstava raste i razvija se zajedno sa publikom.

Glumci Dorotea Lomjanski, Marija Dinić, Uroš Lukovski, Luka Milosavljević, Raša Balog, Jelena Gavrilović, Marko Bakalić, Luka Galić, Anđela Lončar, Jana Vanović, Ilija Vasiljčin, Maksim Torbica, Gala Prostran, Tijana Todić i Mila Jelić

Režija:  Severina Prostran Miletić i Miloš Macura

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu Novog Sada kao deo Baltazart programa.

Molimo da se mediji najave na telefon 063 521123 zbog ograničenog broja mesta u publici.