Projekat NS INFO HIGH” – integrisana srednjoškolska veb redakcija je zamišljen kao niz interaktivnih radionica za novosadske srednjoškolce u okviru kojih će polaznici biti edukovani o novinarskoj profesiji, otvaranju mogućih kanala vršnjačke komunikacije i informisanju. Kroz praktične i teorijske radionice uz svesrdnu pomoć profesionalaca iz medija, osposobili smo 14 novosadskih srednjoškolaca za kreiranje i plasiranje informacija od značaja za njihovu populaciju na teritoriji Novog Sada.

Kako bi informacije o važnim temama (konkursi, takmičenja, međunarodna razmena, neformalno obrazovanje, slobodno vreme mladih, kultura, sport …) bile dostupne svim učenicima u projektu su učestvovali učenici gotovo svih novosadskih srednjih škola.

Kao rezultat formirana je veb redakcija, otvoreni kanali na društvenim mrežama, urađeni prve izveštaji sa raznih događaja u gradu, postavljena strukturu portala… Učenici su gostovali u više navrata u RTV Vojvodine…, odlazili sa novinarima i snimateljima na teren i oprobavali se u različitim ulogama. 

U projektu je pored koordinatora novinarke RTV Vojvodine Aristea Stakić učestvovalo i sedam stručnjaka iz različitih segmenata medija i dva studenta sa katedre za novinarsvo. 

Osnovni cilj projekta je bio formiranje integrisane srednjoškolske veb redakcije kao krovnog centra za informisanje srednjoškolaca. Namera nam je da umrežimo sve institucije i organizacije koje se bave mladima i na taj način zajednički unapredimo ili otvorimo moguće kanale komunikacije, saradnje i informisanja.

Projekat predstavlja deo realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade (LAP) koji se odnosi na razvijanje kapaciteta omladinske politike za informisanje mladih, finansiran od strane Gadske uprave za sport i omladinu Novog Sada a realizovao ga Dečiji kulturni centar Deci na dar.

Pratite nas na: www.infoholik.net,   facebook stranici:Infoholik-integrisana-srednjoskolska-web-redakcija i na instagramu: infoholik_ns