Petkom ćemo pričati o Novosađankama brilijantnog uma kroz ciklus radionica “DIVE , ČAROBNICE, LAVICE, PAMETNICE”, a započećemo je divanom o Mariji Trandafil velikoj srpskoj dobrotvorki. Iz filantropskih voda uplovićemo  u političke i družiti se sa Milicom Tomić novinarkom i političarkom. Zavirićemo kroz ključaonicu  u misli Mileve Marić Ajnštajn naše poznate naučnice i na kraju izmaštati srećni kraj priče o životu prve fakultetski obrazovane slikarke Danice Jovanović.

petak, 7.12.2018. “Tužna dama čudesnog srca” od 18-19.30 časova
Radionicu posvećenu Novosađankama brilijantnog uma započećemo divanom o Mariji Trandafil velikoj srpskoj dobrotvorki. U kreativnom delu deca će naučiti da tkaju na kružnom kartonskom “razboju”.

petak, 14.12.2018.  “(Mozak + pero) – kecelja = Milica Tomić”  od 18-19.30 časova
Iz filantropskih voda uplovićemo  u političke i družiti se sa MIlicom Tomić novinarkom i političarkom.  U kreativnom delu pišemo članke i pravimo novine.

petak, 21.12.2018.  “Dobri duh iz Ajnštajnove čarobne lampe” od 11-12.30 časova
Na ovoj radionici ćemo zaviriti kroz ključaonicu  u misli Mileve Marić Ajnštajn naše poznate naučnice. U kreativnom delu rešavamo zadatke za pametne glavice.

petak, 28.12.2018. “Plava ptičica sa sa kravatom” od 11-12.30 časova
Na poslednjoj radionici ćemo izmaštati srećni kraj priče o životu prve fakultetski obrazovane slikarke Danice Jovanović. – Inspirisani slikama naslikaćemo mrtvu prirodu.


Radionice sufinansirala Uprava za kulturu grada Novog Sada

Prijavite decu sms-om ili porukom na viber na 063521123 ili mejlom na dkcnovisad@gmail.com

Dečiji kulturni centar Novi Sad, Ive Lole Ribara 6, (preko puta rukometnog terena)