Četvrtak, 28.11.2019. od 11 časova, bioskop CineStar

Film “Urbano zrno” je rezultat projekta  o energetskoj efikasnosti koji je realizovao Dečiji kulturni centar Novi Sad od maja do novembra na teritoriji Novog Sada. U projektu su učestvovali učenici četvrtih razreda iz deset osnovnih škola. Nakon interaktivnih predavanja koja je vodila arhitekta Vesna Jakovljević učenici su kreirali scenario za film. Najbolje ideje pretočene su u ono što će publika u četvrtak, 28.11.2019. godine od 11 časova u sali 5 bioskopa CineStar imati priliku da vidi.   Osima animiranih filmova iz ciklusa “Urbano zrno” publika će imati prilike da vidi i ostale filmove iz produkcije Dečijeg kulturnog centra Novog Sada kao i filmove Dečije i omladinske animacije iz Sremskih Karlovaca. Filmovi su rađeni stop moušn tehnikom.

Premijeri će prisustvovati  učenici koji su učestvovali u izradi filma, njih preko 100.

Kako pulsira planeta i da li zvone zvona za uzbunu saznaćete u četvrtak!!!

Dobrodošli u CineStar u TC BIG,  u četvrtak, 28.11.2019.  od 11 časova, sala broj 5.

Prvi deo projekta realizovan je u osnovnim školama “Jovan Dučić u Petrovaradinu, “Jovan Popović”, J.J .Zmaj” u Ledincima”, “Đorđe Natošević”, “Đura Daničić”, “Kosta Trifković”, “Miloš Crnjanski”, “Petefi Šandor”, “Žarko Zrenjanin” Animaciju filmova su uradili u drugom delu učenici osnovnih škola “Jovan Popović”, “Petefi Šandor”, Žarko Zrenjanin ” i “Kosta Trifković”

Ceo projekta je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u saradnji sa CInestar bioskopom u TC Bigu