Sreda, 30.12.2020. u 19.30 na YouTube kanalu Dečijeg kulturnog centra Novi Sad

Premijera predstave “Tabu priče” – neke lepe, a neke baš i ne 

https://www.youtube.com/watch?v=yFi1P5Lf30I&feature=youtu.be

Pozorišni projekat za omladinu “Tabu priče” je počeo u septembru, deo je realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade u oblasti bezbednosti mladih podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada. Cilj projekta bio je da se pozorišnim jezikom prikažu svi  poremećaji u društvu – rasna diskriminacija, netolerancija, rodno zasnovano i vršnjačko nasilje i sve one teme u odnosima među mladima kao i zakulisne radnje koje bi se mogle nazvati tabu priče.

Predstava je nastala je kroz razgovore polaznika radionica o problemima sa kojima se mladi suočavaju, iz novinskih naslova koji ilustruju te probleme i  kroz krugove improvizacije. Specifična dramska postavka u virtuelnom prostoru (na zoom-u) je u potpunosti utemeljena na negativnim uticajima koje društvene prilike danas imaju na mlade koji konzumiraju društvene mreže. Predstava predstavlja fiktivni odraz brojnih društvenih pojava i nepravdi koje prouzrokuju različita devijantna ponašanja među mladima a koji umnogome utiču na njihove međusobne odnose.

Uloge tumače: Jana Zeljković, Amelija Stakić, Nikola Oyeyele, Vanja Stepanović, Jelena Vuksnović, Sava Grujić, Isidora Bošnjaković, Slobodan Čejović, Jelena Eror, Isidora Lakić, Iva Uzelac, Vasilisa Radišić, Marija Jurić, BarbaraStanković i Bojana Mladenović

Moderator radionica i reditelj: Nenad Pećinar
Stručni saradnik i producent.: Severina Prostran Miletić

Produkcija: Dečiji kulturni centar Novi Sad