Predstava “Parasomnija – nasilje i sećanja” nastala je kroz umetničku laboratoriju senzornog lavirint teatra u kojoj su učestvovali omladinci (15-18 godina) u okviru projekta Senzorni teatar mladih i za mlade.

Senzorni lavirint teatar je jedinstven oblik izvođačke umetnosti koji je posebno napravljen za interaktivno uključivanje svih učesnika u proces stvaranja predstave. (završni deo procesa se uključuje i publika)

Osnovne aktivnosti umetničke laboratorije senzornog lavirint teatra (SLT) su u ovom slučaju bile usmerene na kreiranje senzornog performansa na temu nasilje i sećanja. Predstava SLT se ne odvija na jednoj sceni, već oblikom podseća na putovanje kroz koje svaki gledalac prolazi pojedinačno kao glavni lik priče. Gledalac ima povez preko očiju, i prolazi kroz senzacije koristeći 4 preostala čula, što može dovesti do snažnih emocionalnih prodora. Predstava je veoma zanimljiva, odigrava se u dvorištu, holu, na stepenicama, u hodnicima, na sceni…

Facilitatori Sebastian Dobresku , Miloš Macura i Severina Prostran Miletić
Predstava će se održati 26.11.2022. od 10 – 16 časova. u Кulturnom centru Novog Sada. Publika ulazi pojedinačno i prolaz kroz lavirint traje 40-45 minuta.
Prijave i informacije o radionici se mogu dobiti na telefon: 063521123

Organizacija i produkcija Dečiji kulturni centar Novi Sad

Realizaciju ovih radionica i predstave su omogućili: Gradska uprava za sport i omladinu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Кulturni centar Novog Sada.